Zdrowe CHLEBKI na przekąskę
Gubi was podjadanie? Zwłaszcza kiedy przychodzą goście? Trudno nie sięgnąć po takiego małego „cosia” i nie pochrupać sobie. Problem w tym, że najczęściej te przekąski są niezdrowe i kaloryczne i to właśnie potem odbija się na samopoczuciu i wadze. Mam dla was alternatywę. Te chlebki są super zdrowe. Na pewno przypadną do gustu także waszym gościom.
Składniki:
- 200 g kaszy jęczmiennej
- 1 jajko
- dwie garści pestek słonecznika
- przyprawy, np.: słodka papryka i kolendra
- czarny sezam lub nasiona konopi
Kaszę ugotować. Dodać do niej jajko, wymieszać. Dodać garść słonecznika i przyprawy. Zblendować. Dodać pozostały słonecznik i sezam. Uformować łyżeczką kształt.
Piec w temperaturze 180°C przez 40 minut.
Podawać z ulubionym dipem lub solo.
SMACZNEGO
(A)