dietetyczne,  przystawka,  śniadanie,  wegatariańskie

HUMUS z kukurydzy

Nasza miłość do humusu trwa. Odkrywamy kolejne smaki i możliwości tej potrawy. Tym razem prezentujemy humus z kukurydzy. Trochę słodkawy i z orientalną nutką. Idealnie nadaje się do kanapek, chipsów lub innych ulubionych przekąsek.  

Składniki

  • ½ puszki kukurydzy
  • ½ szklanki ugotowanej ciecierzycy lub z puszki
  • 1-2 łyżki pasty sezamowej (tahini)
  • sól morska do smaku
  • pieprz do smaku
  • sok z ½ cytryny
  • ¼ łyżeczki mielonego kminu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego

Wszystkie składniki miksować aż do uzyskania delikatnej i kremowej konsystencji. Humus można przechowywać w słoiku w lodówce przez 2-3 dni.

  SMACZNEGO

(K)

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *