koktajl,  wegańskie,  wegatariańskie

KOKTAJL z pokrzywy i jarmużu

 Szybkie, smaczne i przede wszystkim zdrowe ZIELONE KOKTAJLE na stałe zagościły na naszych polskich stołach. Zdrowe nawyki żywieniowe powoli wchodzą nam w krew. Wszystko dzięki modzie. I dobrze w końcu na coś się przydaje.

Najlepiej korzystać ze świeżych i sezonowych dostępnych produktów, którym obecnie jest POKRZYWA.

Na blogu możecie znaleźć wcześniejszy przepis na KOKTAJL z pokrzywy.

Składniki na 2 porcje:

  • 6-8 liści pokrzywy
  • 2 garście jarmużu
  • 1 jabłko
  • 6 liści mięty
  • 1 awokado
  • ½ szkl. mleka migdałowego

Liście pokrzywy sparzyć wrzątkiem (żeby nie poparzyły), najlepiej obrywać je w rękawiczkach.  Wszystkie składniki zmiksować ze sobą  na jednolita masę. 


SMACZNEGO

(K)

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *