KOKTAJL z pokrzywy i jarmużu
Szybkie, smaczne i przede wszystkim zdrowe ZIELONE KOKTAJLE na stałe zagościły na naszych polskich stołach. Zdrowe nawyki żywieniowe powoli wchodzą nam w krew. Wszystko dzięki modzie. I dobrze w końcu na coś się przydaje.
Najlepiej korzystać ze świeżych i sezonowych dostępnych produktów, którym obecnie jest POKRZYWA.
Na blogu możecie znaleźć wcześniejszy przepis na KOKTAJL z pokrzywy.
Składniki na 2 porcje:
- 6-8 liści pokrzywy
- 2 garście jarmużu
- 1 jabłko
- 6 liści mięty
- 1 awokado
- ½ szkl. mleka migdałowego
Liście pokrzywy sparzyć wrzątkiem (żeby nie poparzyły), najlepiej obrywać je w rękawiczkach. Wszystkie składniki zmiksować ze sobą na jednolita masę.
SMACZNEGO
(K)