KOKTAJL arbuzowo-truskawkowy
Wszystko co dobre szybko się kończy niestety. Okropny truizm ale idealnie pasuje do sezonu truskawkowego. Przez 11 miesięcy człowiek marzy, śni po nocach o soczystych, jędrnych, czerwioniutkich i soczystych truskaweczkach, a potem zanim człowiek zdąży się obejrzeć i najeść to sezon na truskawki się kończy. Na pożegnanie proponujemy koktajl. Przepis dla tych szczęśliwców którzy jeszcze na te truskawkowe ostatki się załapią, a musicie się spieszyć, bo to naprawdę już koniec.
Składniki
- 2 szklanki świeżych truskawek
- 1 szklanka pokrojonego arbuza
Truskawki obrać z szypułek i umyć. Arbuz przekroić obrać z skóry i oczyścić z pestek, pokroić na mniejsze kawałki. Owoce dokładnie zblendować.
Gotowe.
W gorące dni podawać z kostkami lodu.
SMACZNEGO
(K)
Jeden komentarz
~Paulla P.B
Na pewno był orzeźwiający <3 Wypiłabym sobie taki 🙁