koktajl

KOKTAJL arbuzowo-truskawkowy

Wszystko co dobre szybko się kończy niestety. Okropny truizm ale idealnie pasuje do sezonu truskawkowego. Przez 11 miesięcy człowiek marzy, śni po nocach o soczystych, jędrnych, czerwioniutkich i soczystych truskaweczkach, a potem zanim człowiek zdąży się obejrzeć i najeść to sezon na truskawki się kończy. Na pożegnanie proponujemy koktajl. Przepis dla tych szczęśliwców którzy jeszcze na te truskawkowe ostatki się załapią, a musicie się spieszyć, bo to naprawdę już koniec. 

 Składniki

  • 2 szklanki świeżych truskawek
  • 1 szklanka pokrojonego arbuza

 Truskawki obrać z szypułek i umyć. Arbuz przekroić obrać z skóry i oczyścić z pestek, pokroić na mniejsze kawałki. Owoce dokładnie zblendować. 

Gotowe.

W gorące dni podawać z kostkami lodu.

SMACZNEGO
(K)
 

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *