LODY truskawkowo-pietruszkowe
Wielkimi krokami zbliżają się wakacje, a jak wakacje to upały, a na upały najlepsze są lody. Najzdrowsze są te zrobione w domu.
Zapraszam do wcześniejszych przepisów na domowe lody – LODY bananowe z cynamonem i LODY bananowo – malinowe z bazylią.
Proponuje połączenie słodkiej polskiej truskawki z wyrazistym smakiem natki pietruszki.
Moje foremki udało mi się kupić w IKEA (w jednym opakowaniu jest 6 sztuk średniej wielkości foremek).
Składniki
- ok. 500 g truskawek
- duża garść grubo posiekanej natki pietruszki
Truskawki obrać i umyć. Całe blenderować na gładka masę. Dodać do truskawek pokrojona natkę pietruszki, wymieszać.
Przelać masę do foremek na lody. Umieścić w lodówce na 6 godzin, lub całą noc.
SMACZNEGO
(K)