deser,  koktajl

LODY truskawkowo-pietruszkowe

Wielkimi krokami zbliżają się wakacje, a jak wakacje to upały, a na upały najlepsze są lody. Najzdrowsze są te zrobione w domu.

Zapraszam do wcześniejszych przepisów na domowe lody – LODY bananowe z cynamonem LODY bananowo – malinowe z bazylią.

Proponuje połączenie słodkiej polskiej truskawki z wyrazistym smakiem natki pietruszki. 

Moje foremki udało mi się kupić w IKEA (w jednym opakowaniu jest 6 sztuk średniej wielkości foremek).

Składniki

  • ok. 500 g truskawek
  • duża garść grubo posiekanej natki pietruszki

Truskawki obrać i umyć. Całe blenderować  na gładka masę. Dodać do truskawek pokrojona natkę pietruszki, wymieszać.

Przelać masę do foremek na lody. Umieścić w lodówce na 6 godzin, lub całą noc.

SMACZNEGO

(K)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *