DEKORACJA pierniczków
Jedzenie to nie tylko smak, to też (jeśli nie przede wszystkim) wygląd. Święta to dobry moment żeby zadbać o wygląd naszych wypieków. Pierniczki gotowe? Jak nie to zapraszamy TUTAJ, po przepis, a potem zostało je tylko udekorować.
W tym roku postawiłam na dekorację z czekolady i kolorowych cukierków. Mały nakład pracy, a efekt osiągnięty.
Składniki:
- tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady
- 2 łyżki oleju
- dużo kolorowych cukierków dekoracyjnych
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (miskę umieścić w garnku z gotującą się wodą, czekolada pod wpływem ciepła będzie się rozpuszczać w misce). Gdy czekolada się rozpuści dodać olej i wymieszać aż się połączą. Za pomocą pędzelka nanieść masę czekoladową na pierniczki i udekorować cukiereczkami jak nam wyobraźnia podpowiada.
SMACZNEGO
(K)