MUFFINY śniadaniowe z jajek
Uwielbiam urozmaicać śniadania. Nudne śniadanie to nudny dzień, a do tego nie można dopuści! Małe eksperymenty i odrobina inwencji sprawią, że każdy poranek będzie wyjątkowy jak „Śniadanie u Tiffany’ego”.
Dziś przeprowadziłam małe doświadczenie z jajkami i wyszło bardzo pozytywnie. Śniadaniowe muffiny z jajek na pewno dostarczą Wam energii na cały dzień.
Składniki na 12 muffinek:
- 7-8 jajek
- czerwona papryka
- biała papryka
- cukinia
- tymianek
- oregano
- przyprawy (u mnie: pieprz, sól, ostra papryka, słodka papryka, czosnek granulowany)
Paprykę białą i czerwoną pokroić w drobną kostkę, cukinie zetrzeć na dużych oczkach tarki. W misce rozbełtać jajka, przyprawić je i dodać zioła. Do jajek dodać warzywa, delikatnie wymieszać. Przygotować formę na muffiny, można wyścielić otwory papilotkami, lub sowicie wysmarować je oliwą.
Całość piec w piekarniku w 160 stopniach przez około 20 minut.
SMACZNEGO
(A)