przystawka,  śniadanie

MUFFINY śniadaniowe z jajek

Uwielbiam urozmaicać śniadania. Nudne śniadanie to nudny dzień, a do tego nie można dopuści! Małe eksperymenty i odrobina inwencji sprawią, że każdy poranek będzie wyjątkowy jak „Śniadanie u Tiffany’ego”.

Dziś przeprowadziłam małe doświadczenie z jajkami i wyszło bardzo pozytywnie. Śniadaniowe muffiny z jajek na pewno dostarczą Wam energii na cały dzień.

 Składniki na 12 muffinek:

  • 7-8 jajek
  • czerwona papryka
  • biała papryka
  • cukinia
  • tymianek
  • oregano
  • przyprawy (u mnie: pieprz, sól, ostra papryka, słodka papryka, czosnek granulowany)

Paprykę białą i czerwoną pokroić w drobną kostkę, cukinie zetrzeć na dużych oczkach tarki. W misce  rozbełtać jajka, przyprawić je i dodać zioła. Do jajek dodać warzywa, delikatnie wymieszać. Przygotować formę na muffiny, można wyścielić otwory papilotkami, lub sowicie wysmarować je oliwą.

Całość piec w piekarniku w 160 stopniach przez około 20 minut.

SMACZNEGO

(A)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *