PASTA śniadaniowa z rzodkiewki
Idealny początek dnia musi się wiązać z idealnym śniadaniem. A to ostatnie będzie takie, jeśli zostanie zjedzone na świeżym powietrzu. A na porannym słońcu najlepiej smakują wyraziste potrawy. Takie jak np. pasta z rzodkiewki i zielonej cebuli. Jest szybka w przygotowaniu, dostarcza wartości odżywczych, które dadzą siłę na cały dzień (a przynajmniej, aż do obiadu) i przede wszystkim bardzo smaczna. Można ja podać z świeżym pieczywem (najlepiej wieloziarnistym) lub krakersami. Mi takie połączenie przypomina wakacje u babci z dzieciństwa. A wam? Dajcie znać, co Wam przypomina ten smak.
Składniki:
- pęczek rzodkiewek
- duży pęczek zielonej cebuli
- naturalny serek do kanapek / twaróg
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól i pieprz
Rzodkiewki i zielona cebulę pokroić na drobna kostkę. Dodać serek i wszystkie przyprawy. Wymieszać. Podawać z pieczywem lub słonymi ciasteczkami.
SMACZNEGO
(A)
3 komentarze
~Cath
Aż zachciało mi się jeść, szkoda że nie mam w domu rzodkiewek :). Trzeba polecieć do sklepu…
kokoszkoland
Na pewno warto przejść się do warzywniaka, zwłaszcza teraz kiedy kolory warzyw i owoców inspirują.
~pizzeriaviola
proste i smaczne