śniadanie

PŁATKI RYŻOWE z bananem na śniadanie

Dobry dzień, musi się zacząć od dobrego śniadania. Wbrew powszechnym opinią, to co zdrowe, nie musi być wcale niesmaczne. Wiadomo, że w codziennym zabieganiu ciężko przygotowywać sobie śniadanie, kiedy rano, nigdy nie ma czasu. Na szczęście jest kilka produktów, które bardzo nam ułatwiają życie. Należą do nich płatki ryżowe. Smaczne, pożywne i przede wszystkim szybkie w przygotowaniu.

 Składniki na dwie porcje

  • pół szklanki  płatków ryżowych
  • szklanka mleka
  • garść musli
  • ulubione bakalie
  • banan
  • opcjonalnie dowolny syrop

Do garnka z grubym dnem wsypać płatki, zalać mlekiem i zagotować. Cały czas płatki mieszać, żeby się nie przypaliły. Banana pokroić na paski, ułożyć na talerzy, wysypać musli na talerz, dodać łyżkę płatków ryżowych i posypać orzeszkami, rodzynkami i jak ktoś lubi słodkie to syropem.

Przygotowanie trwa od 5 do 10 min.

SMACZNEGO

(A)

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *