PŁATKI RYŻOWE z bananem na śniadanie
Dobry dzień, musi się zacząć od dobrego śniadania. Wbrew powszechnym opinią, to co zdrowe, nie musi być wcale niesmaczne. Wiadomo, że w codziennym zabieganiu ciężko przygotowywać sobie śniadanie, kiedy rano, nigdy nie ma czasu. Na szczęście jest kilka produktów, które bardzo nam ułatwiają życie. Należą do nich płatki ryżowe. Smaczne, pożywne i przede wszystkim szybkie w przygotowaniu.
Składniki na dwie porcje
- pół szklanki płatków ryżowych
- szklanka mleka
- garść musli
- ulubione bakalie
- banan
- opcjonalnie dowolny syrop
Do garnka z grubym dnem wsypać płatki, zalać mlekiem i zagotować. Cały czas płatki mieszać, żeby się nie przypaliły. Banana pokroić na paski, ułożyć na talerzy, wysypać musli na talerz, dodać łyżkę płatków ryżowych i posypać orzeszkami, rodzynkami i jak ktoś lubi słodkie to syropem.
Przygotowanie trwa od 5 do 10 min.
SMACZNEGO
(A)
Jeden komentarz
~foodmania
cóż za smakowitości!