GORĄCA CZEKOLADA z wiśniami
Najważniejsze są małe przyjemności. – Po pierwsze czekolada, po drugie owoce, po trzecie wszystko razem i to na ciepło! Nie potrafię się oprzeć gorącej czekoladzie. Pyszny brązowy płyn pocieszy, rozbawi, no i może być idealną walentynką.
Przepis dla 2 osób
Składniki
- 200 ml mleka
- 100 ml śmietany 30%
- 60 g gorzkiej czekolady
- 50 g wiśni
Krem
- 2 łyżki serka mascarpone
- 50 ml śmietany kremówki
- 1 łyżeczka cukru pudru
Mleko zagotować z śmietaną, czekoladą i wiśniami. Cały czas mieszać na małym ogniu aż składniki się rozpuszczą, uważać żeby się nie przypaliło.
Krem:
Serek i śmietana powinny przed przygotowaniem kremu chłodzić się w lodówce przez 24h.
Włożyć do naczynia wszystkie składniki i ubić je na gęsty krem.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać krem na gorącą czekoladę.
Serek i śmietana powinny przed przygotowaniem kremu chłodzić się w lodówce przez 24h.
Włożyć do naczynia wszystkie składniki i ubić je na gęsty krem.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać krem na gorącą czekoladę.
SMACZNEGO
(K)
Jeden komentarz
whiness
Ach, wspaniałości! Czekolada, wiśnie, śmietanka i mascarpone, a to wszystko jako gorąco-zimny napój bogów. Niczego więcej nie potrzeba 😉