sałatka

SAŁATKA sezonowa z bobem

Sezon na pyszności takie jak szparagi, truskawki i bób w pełni. Aż trudno się zdecydować co zjeść najpierw. Dlatego najlepiej NIE WYBIERAĆ. Oto sałatka, która łączy te sezonowe pyszności w jednym daniu.

Składniki:

  • zielona soczewica
  • tofu ziołowe (może być tez inne)
  • awokado
  • bób
  • zielone szparagi
  • truskawki
  • kiwi
  • krem z octu balsamicznego

W osolonej wodzie ugotować soczewicę, osobno gotować także bób i szparagi. Wszystkie składniki osuszyć i ułożyć na talerzu: soczewicę, obrany bób, pokrojone szparagi, awokado, kiwi, tofu i truskawki. Polać do smaku i dekoracji kremem z octu balsamicznego.

SMACZNEGO 

(A)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *