MANGO LASSI
W takie upały, jakie nas nawiedziły, może pomóc tylko chłodny napój prosto z Indii. Tradycyjne lassi jest słone i przyprawione chili. Jednak, jako łasuch przedstawiam wam nieco zmieniona słodką odmianę tego napoju, ale orzeźwia równie skutecznie.
Składniki
- 1 dojrzałe mango
- 1 duży jogurt grecki
- 1 łyżka miodu
- szczypta kardamonu
- kostki kruszonego lodu
Lassi przygotowuje się bardzo łatwo i szybko.
Obrać mango ze skóry. Pokroić owoc na kawałki, uważając na dużą pestkę. Wszystkie schłodzone składniki umieścić w blenderze. Miksować aż do uzyskania rzadkiego napoju.
Jeśli koktajl jest za gęsty można dodać trochę mleko lub jogurtu naturalnego.
Do tak przygotowanego napoju dodać kruszone kostki lodu.
Raz dwa i gotowe.
SMACZNEGO
(K)
2 komentarze
Justyna Żak
wygląda pysznie:)
Kokoszkoland
wygląda i smakuje 🙂