wegetariańskie GOŁĄBKI z komosą
W kuchni nie może być nudno! Tradycyjne potrawy są super, ale jeszcze bardziej super jest kiedy można je zdrowo i z fantazją modyfikować. Kluczem do sukcesów tych gołąbków jest oczywiście komosa. Wyjątkowa kasza pod każdym względem. To „święte zboże Inków” jest bogate w białko, zdrowe kwasy, witaminy, składniki mineralne. Samo zdrowie i na dodatek przepyszne!
Składniki:
- 8 łyżek komosy
- 250 g pieczarek
- natka pietruszki
- 10 suszonych pomidorów
- 2 cebule
- inne ulubione warzywa
- kapusta włoska
- nasiona konopi
- czosnek niedźwiedzi
- słodka papryka
- sól
- pieprz
Ugotować komosę, pieczarki obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać, suszone pomidory pokroić w kostkę. Dosypać garść nasion konopi. Wszystko doprawić i wymieszać. Kapustę dobrze sparzyć wrzącą wodą . Farsz zawinąć w kapustę.
Piec w temperaturze 180°C przez około 50 minut.
SMACZNEGO
(A)