PASTA jajeczna
Jakie śniadanie taki cały dzień, dlatego staram się żeby ten posiłek nastawiał mnie pozytywnie. Wiadomo, nie zawsze rano mamy czas, dlatego pasta jajeczna jest idealnym rozwiązaniem. Przygotować ją można wieczorem, a rano podać. Jeśli mamy ochotę możemy przygotować więcej pasty i przechować w lodówce przez 2-3 dni.
Składniki
- 4 jajka
- 120-150 g żółtego sera
- Pęczek zielonej cebuli
- 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- curry pół łyżeczki
- sól, pieprz – do smaku
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie (aby jajka nie popękały). Po wyjęciu z wody pokroić w drobną kostkę. Żółty ser zetrzeć na małych oczkach, na tarce. Cebule pokroić na drobne kawałki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Doprawić curry i pozostałymi przyprawami.
Podawać z można z chlebem lub wcześniej przygotowanymi grzankami.
SMACZNEGO
(A)
2 komentarze
Malwinka
Przepyszna pasta, przygotowuję podobną 🙂
~xx
Co prawda przepis wstawiony dawno temu ale dzisiaj skorzystałam Właśnie zrobiłam mężowi na kolację.Nie dodałam curry.Zamiast zielonej cebulki której nie mam dałam cebulkę czerwoną i dołożyłam ogórka konserw.Mała odmiana bo najczęściej robię jajka ze szczypiorkiem i kukurydzą.Będzie smakowało.