KOKTAJL z pomarańczy i szpinaku
Apsik! Najpierw fala upałów i gęsia skórka od klimatyzatorów, teraz chłód, wiatr i deszcz. Nic dziwnego, że wszyscy kichają. Mamy na to sposób. Koktajl z dodatkiem imbiru. Leczy przeziębienia i poprawia krążenie krwi, wspaniale rozgrzewa cały organizm. Dlatego warto go przemycać w codziennych posiłkach. Ułatwia też trawienie, łagodzi mdłości, migreny i wzmaga apetyt u niejadków. Jest idealnym dodatkiem do menu dla osób z podwyższonym cholesterolem.
Składniki (2 porcie)
- 1 obrana pomarańcza
- 2 banany
- 1 brzoskwinia
- 2 garści świeżego szpinaku prosto z „Warzywa od Zbrojki”
- 1 łyżeczka imbiru
Pomarańcze, banany i brzoskwinię obrać. Szpinak dokładnie umyć.
Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu. Zblendować. Dodać imbir, wymieszać. Gotowy koktajl przelać do szklanki.
SMACZNEGO
(K)
Jeden komentarz
~Kasia
Pysznie!
Zapraszam do siebie 😉 http://www.make-life-green.blogspot.pl