śniadanie

CHLEB z kaszy jaglanej

Tanio, dobrze i smacznie – brzmi banalnie, ale to może być prawdziwe. Kasza jaglana, to świetne źródło energii. Zawiera sporo białka, za to nie ma glutenu, przez co mogą ją jeść alergicy. Magia kaszy zawarta jest też w krzemionkę, która leczniczo wpływa na stawy. Nie jest to jednak produkt tylko dla schorowanych. Przeciwnie powinien ją jeść każdy kto dba o swój wygląd. Kasza ma zbawienny wpływ na włosy, cerę i paznokcie.

I co najważniejsze kasza pasuje do wszystkiego i dlatego też świetnie nadaje się na … chleb. I to najprostszy do wykonania i chyba najzdrowszy chleb jaki można zrobić w zaledwie 30-40 minut.

Przepis ten pochodzi od naszej koleżanki i właścicielki bloga Psa Urok

 Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1,5 szklanki wody

Do aluminiowej, podłużnej formy (jak na pasztet) wsypać opłukaną kaszę i zalać ją wodą.

Piec 30 minut w 110 stopniach.

Po tym czasie chlebek powinien być delikatny i wilgotny.

Jego smak można oczywiście urozmaicać ulubionymi przyprawami i ziołami.

IMG_2305

IMG_2316

IMG_2310

SMACZNEGO!

32 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *